Partnereink:

 

Nap Gyöngye Üzlet

Nap Gyöngye Üzlet.

Kattints a képre!

http://enek.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1215764

Jóleső és szívet melengető, mikor elismerik a munkánkat. Köszönjük a megtisztelő szavakat MINDENKINEK, a sok mosolyt, a közös együttléteket. Számunkra is minden alkalommal élmény a találkozás.

 

 

2015.október

 


Az Idősek Világnapja alkalmából idén a Mozaik Művészpáholy színkörét hívtuk meg, Frank G. Wolf: Kalapszerelem című humoros, zenés műsorát adták elő. Ez olyan prózaian, olyan tényszerűen hangzik (mivel hogy az is: prózai és tényszerű). Ám ha arra a sok tapsra, vidám nevetésre visszagondolok, ami október 7-én este az erdőkertesi Faluház színházterméből hallatszott, azokat a derűs, mosolygós arcú embereket idézem fel, akik a teremből kijőve dudorászták a dalokat, egyszeriben szegényesnek tűnik az a mondat. Nálunk az a szokás, hogy az előadás után sütire, rumos teára hívjuk a vendégeket, és ilyenkor „bezsebeljük” a sok-sok dicséretet – amit most különösen sokat kaptunk – a jól sikerült este után. Ám ez a dicséret nem minket illet: Fehér Judit rendezőt és a Színkör tagjait, az előadóművészeket, a zongoristát, a díszlettervezőt, maszkmestert, sminkmestert... és mi boldogan adtuk tovább a sok-sok jó szót és köszönetet. Megillette őket. A jól megírt jeleneteket nagyon szórakoztatóan adták elő, az énekesek csodaszépen daloltak, a zongorista remek hangulatot varázsolt, és a másfél óra gyorsan elillant. Sajnáltuk, hogy vége lett...

Szívesen ajánlom másoknak is ezt az élményt!

Pallag Katalin

igazgató

 

 

 

2015. június  Duna Palota

 

Tisztelt Mozaik Művészpáholy!


Kedves Fehér Judit!Ezúton szeretném a Duna Palota összes munkatársa nevében köszönetet

mondani Önnek és a társulatnak, hogy intézményünkben 2015. június 4-én a

Kalapszerelem című zenés műsorukkal megörvendeztették közönségünket.

Humoros és nosztalgikus perceket élhettünk át az előadás során, a sok

nevetés és az előadást követő visszajelzések mind azt igazolták, hogy nagyon

tetszett az előadás a nézőknek!


Ön és társulata munkájához további sok sikert kívánunk, további

együttműködésünk reményében.

 


Újlaki Edina


Kulturális szervező

Duna Palota Nonprofit Kft.


Budapest

2015. július 1.

 

 

 

 

 

   
   

2015. Június.     Dunapalota. Kalapszerelem c. előadásról


   
 
 

Vis Vitalis Közhasznú Kft.
Abigél Idősek Otthona Dány

 

   
   

Kedves Fehér Judit !

 

A Vis Vitalis Gondozó Otthon nevében köszönjük a szíves meghívását erre a vidám darabra.

Nagyon tetszett az előadás mind a magam a munkatársaim illetve lakóink nevében is bátran

merem állítani elvarázsolt minket. A helyszín a díszlet külön említést érdemel hisz a díszes

színháztermet a díszlet harmonikus visszafogottsága ellensúlyozta. A könnyed kis darabot

színesítették a változatos zenei betétek mely egységgé kovácsolta az előadást. A színészek

játéka valódi élményt nyújtott számunkra. Megelevenedett számunkra a városliget, a vidéki

élet,  és a járda illetve a fal is új értelmet nyert...

 

Még egyszer köszönjük vendéglátását.

 

Köszönettel és Tisztelettel: 

Tóthné Szabó Katalin

-

Vis Vitalis Közhasznú Kft.
Abigél Idősek Otthona Dány

 

 

 

2015- Jótékonysági est Gödöllő

 


 

 

Színház, siker, tehetség, munka


2014.február 9-én került bemutatásra, majd május 25-én  Kalapszerelem c. előadásunk a Bethlen téri színházban. Azon pozitiv visszajelzések, hogy „fergeteges volt, nagyszerű volt, élvezetes volt, vidám, profi módon előadott stb” volt. - melyek természetesen nagyon jólestek -azt a gondolatot vetette fel bennem, hogy milyen emberi összetevői s voltak – a rengeteg munkán kivül- annak az útnak, amely elvezetett ehhez a sikerhez.

Frank G.Wolf kanadai magyar író erre az alkalomra írt szövegkönyve sok mindenre adott lehetőséget. Helyzetkomikumai, poénjai ,levegős, szinészi játéknak teret biztosító szövegkönyve mintegy sugallta a színpadi megjelenítést.

Az előadás nyitódala Kemény Gábor zeneszerző egyik szerzeménye volt.

A történet egy kalapmúzeumban játszódik, ahol természetesen a kalapok körül forog minden. Milyen szituációkat is generál egy.egy kalap, s milyen jelentőséggel is bír az , pl. hogy Ki viseli a kalapot!

Kati Gábor és Sipos Gyula szinészek a jelenetben valami nagyszerű alakítást nyújtottak.

A kapcsolódó zenei részben Cser Erzsébet magánénekesnő és Neumann Nándor előadó magával ragadó éneklésükkel fokozták a jelenetekhez kapcsolódó hangulatot.

Rehorovszky Gábor zongorakisérete nemcsak az előadott dalok művészi kisérete volt, hanem átkötő improvizációi önmagukban is zenei élményt nyújtottak.

Lasztovka Zsuzsanna szinész az egyik jelenet anyós szerepében kiválóan ábrázolta a látszólag készséges, ám a csöndes erőszak eszközét mesterien alkalmazó kalapos, sört kedvelő női sárkány figuráját.

Természetesen egy múzeumban teremőr is van, melynek kicsit morgós, kicsit nyerészkedő figuráját Sipos Gyula mesterien hozta. Dedik János író kinek kalapgyűjteménye adta az előadás alapötletét -az Igazgató Úr szerepkörét ,annak minden jellemzőjét megjelenésével, a gyüjtemény első kalapjának, személyes történetével szinesítette.

Az egyik jelenet központi figurájává egy kecske, vagyis a kecske kalapja vált. Laczkó Ilona szinész és Kati Gábor azt a sokszínű, kronológiájában, helyszineiben változó humoreszket rutinnal, feledhetetlen jókedvvel adta elő .

Boldoghy Szabó Levente gitárművész képviselte a romantikát a darabban, s dalaival valóban meghódította a női sziveket

A Király utcai Idősek Napköziotthonának klubjából vendégeink voltak az énekkar tagjai is, s vidámságukkal, aktivitásukkal, dalukkal bizonyították, hogy van híd a különböző generációk közt.

Vasváry Ildikó festőnőnek köszönhetően ötletes, ízléses diszletei közt valóban megelevenedett a Kalapmúzeum.

S mind mind, ennek a sokféle tehetségnek, ennek a sok tehetséges embernek az együttműködése, összefonódása, összekapcsolódása adta azt a nem mindennapi vidám hangulatot, ami 2014 február 9-én vasárnap a színházban magával ragadott mindenkit, s amit a nagyszerű közönség hosszú ideig tartó nagy nagy tapssal honorált.

Jó volt ott lenni, s ott leszünk a következő előadáson is.

F.J.Sz

 

 

2014. Április - Bethlen színház ( görgess lefele, s  a nagyítható képeknél olvashatod a képek szövegeit) 

2014 február

 

Tisztelt Fehér Judit !


Magam és fellépő klubtagjaim nevében köszönetemet fejezem ki, a lehetőségért és a nagyon kellemes élményért, amely a 2014. február 09-i Kalap szerelem c. előadás kapcsán érte a Király klub Kórusát.

Nagyon jól érezték magukat Közöttetek.

Még egyszer köszönjük !

 

Üdvözlettel:

 

Ottóné Simon Katalin

Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ

nappali ellátás vezető

Budapest

Király u 97.

1077

 


LIRA-KÉP-Muzsika okozta élmények

Bp.10.kerületi.kulturális lap 2012.évi cikkei

 

2012.november

Egy lassan megszokottá váló, ám mégsem mindennapos rendezvénytípus értékeit, lehetőségeit elemezzük a XVIII. kerületi Rózsa Művelődési házban rendezett minapi, Vasváry Ildikó amatőr festő kiállításának megnyitója kapcsán.

   Az utóbbi, talán nem is oly rövid időszak érdekes tendenciája fedezhető fel az általam megtekintett irodalmi délutánokon. És itt azonnal bajban is vagyok. Hiszen, az irodalmi nem pontos meghatározás, annak ellenére, hogy kétségtelen, a rendezvényeken az irodalom jelenléte meghatározó. Bár, ez sem egészen így van.

   Hogy ne beszéljek rébuszokban, feloldom a „rejtélyt”. Az irodalmi alkotócsoportok egyre inkább fűszerezik estjeiket képzőművészek kiállításának megnyitójával, illetve magával a kiállítással. Vagy fordítva: a kiállítás megnyitójának műsora bővül jelentős mértékben.

 A meghívó Vasváry Ildikó amatőr festő kiállításának megnyitójára szólt, s mivel szokás egy kiállítást megnyitni és valami kis műsort kanyarintani köréje, a műsorban fellépnek részben tekintélyt parancsoló listával találkozhattunk. Hadd soroljam! Cser Erzsébet magánénekes, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végzett nagy hangterjedelmű szoprán szólista. Volt szerencsém több alkalommal is megcsodálni tudását. Dedik János író, költő, mások mellett a Kőbányai Írók, Költők Egyesületének is tagja, s akinek az Újhegyi Közösségi Házban tartott szerzői estjéről nem is oly rég adott hírt a 10kerkult.hu.  Vele a Zila Kávéház irodalmi délutánjain találkozhattunk. Boldoghy-Szabó Levente énekes, a Szabo-tázs Duó tagja és Rehorovszky Gábor zongorista, akit szintén nem egy irodalmi rendezvényen volt szerencsém hallani. Nem utolsó sorban – mint később kiderült – a fontos szerepet vállaló Fehér Judit előadóművész. Túl azon, hogy ő mutatta be, s méltatta Vasváry Ildikót (képünkön jobbra) , már-már színészi kvalitásokat megvillantva adta elő Dedik és Ribka humoros novelláját, egyébként Ribka oldalán.

  

 A siker kódolva volt. A szokásos 20-25 perce szabott kiállítás megnyitókkal szemben ez a program pár perc híján másfél óráig tartott. Senki nem akart elmenni, nem köhécseltek a jelen lévők, azaz nem unták a műsort. Mindez azt bizonyítja, helye van az ilyen szerkesztésnek, az ilyen és hasonló összeállítású művészeti mix-produkcióknak.


2012 február

Második alkalommal szervezték meg az Újhegyi közösségi házban a Kőbányához kötődő irodalmárok bemutatkozását a hónap utolsó péntek délutánján, február 24-én. Ezúttal Dedik János író szerzői estjére került sor.

Meglepően sokan voltak: mintegy negyven érdeklődő várta, hogy megismerkedjen Dedik János prózai műveivel. Jóllehet, néhányuk előtt Dedik több írása nem ismeretlen, azért arra számítani lehetett, hogy számukra is lesznek csemegék.

   A sarokban Rehorovszky Gábor (zongora) és Cser Erzsébet (ének) várták, hogy alkalmas helyen a zene adjon egyfajta ritmustörést a felolvasásoknak. Velük szemben Fehér Judit, Feinek György, Pintér Sándor,  Stancsics Erzsébet és Szántai Zoltán, a novellák „magyar hangjai” foglaltak helyet. Bódai-Soós Judit író köszöntötte a jelenlévőket, s az először ide látogatóknak bemutatta az irodalmi estek célját, létrejöttük szükségességét.

A továbbiakban a novellák felolvasása következett, adott helyeken a zenei betétekkel. Megismertük egy külföldi vásárlás „rejtelmeit”, a teli szatyrok cipelésének férfi és nő közötti megosztási módszertanát. A közel másfél óra röpke pillanatnak tűnt, amihez az előadók parádés, néha már színészi kvalitásokat mutató teljesítménye is hozzájárult.

 

 

 

2012.Áprilisáról:


 Dedik János a Kőbányai Írók, Költők Egyesülete tagja, elsősorban az epika művelője, s ezen belül is a rövid, humoros novellák papírra vetője. Április 25-én a XVIII. kerületi Rózsa Művelődési Házban tartott irodalmi estet a Tűzedzők Művészbarát Asztaltársasága (TAMA), ahol a Fehér Judit adta elő Dedik több novelláját!

 

Új hozzászólás írása:
Név: Email:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
Az indulása óta 210285 látogató volt a weblapon