Partnereink:

 

Nap Gyöngye Üzlet

Nap Gyöngye Üzlet.

Kattints a képre!

http://enek.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1215764

A magyar nyelv gazdag. Sőt kijelenthető, hogy sok más nyelvnél jóval gazdagabb. Jelzőkben, szófordulatokban, szavakban, szinonímákban. És....igen szójátékokban is. Ilyesmi a következő kis szösszenet is.

Csak magyarul beszélőknek!

A Tál család


"Tudjátok, hogy hány tagja van a mi családunknak?

Először is az öreg Dik Tál, aki mindent irányítani akar, aztán ott van Protes Tál bácsi és fivére Szabo Tál, akik folyton ellenszegülnek és mindent meg akarnak változtatni.
A húguk, Irri Tál, nyughatatlan bajkeverő a két fiával, Inzul Tállal és Molesz Tállal együtt. Valahányszor felmerül egy új kérdés, Hezi Tál és felesége, Vege Tál várni akar vele még egy évet.

Aztán ott van Imi Tál, aki folyton arra törekszik, hogy a mi gyülekezetünk pontosan olyan legyen, mint az összes többi.
Affek Tál néni túl sokat képzel magáról. Iker öccsei, Garan Tál és Han Tál pedig hamis ígéretekkel próbálnak elkábitani mindenkit.

De azért nem minden családtag rossz.
Asszisz Tál testvér például kifejezetten segítőkészen intézi az ügyes-bajos családi ügyeket. Ros Tál és Szelek Tál viszont nem mindenben vesznek szívesen részt.


A dúsgazdag üzletember nagybácsi, Invesz Tál anyagi hozzájárulására mindig lehet számítanim csak a zsugori öccse Limi Tál igyekszik visszafogni adakozó kedvét.

Bevásárolni Kós Tál nagynénim szokott a piacon, mert ő mindig tudja, mi mennyibe kerül és általában Lici Tál is elkiséri, mert nagyon szeret alkudozni a kofákkal.

A remek politikai érzékkel megáldott Reprezen Tál kiválóan képviseli a közösség ügyeit diplomáciai körökben .
Az elkötelezett Agi Tál nővér élen jár a meggyőzésben, de Reflek Tál igyekszik folyton ellentmondani neki.


Medi Tálhoz bármikor fordulhaunkt átgondolt és megnyugtató tanácsért, Szalu Tál unokaöcsém pedig éppen katonaidejét tölti a hadseregben.

A kitűnő hanggal megáldott Kán Tál folyton dalol, zenész fivére Trombi Tál pedig hangszeren kíséri.(a kamasz Mu Tál átmenetileg nem énekel vele.)

Sajnos a múlt év során három családtaggal is kevesebben lettünk: két unokatestvér, Dezer Tál és Konver Tál külföldre távozott, a kilencven éves Exi Tál néni pedig végelgyengülésben elhunyt.Őt az utolsó időkben már csak az Ágy Tál vigasztalta.

Bemutattam nektek a csodálatos Tál családot!:)

A világ melyik nyelve tud még ilyeneket??:)

Új hozzászólás írása:
Név: Email:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
Az indulása óta 205940 látogató volt a weblapon